Att bjuda på ett glas champagne och lite tilltugg kan göra så att en hel fest blir lyckad, men vilken typ av aptitretare ska man välja och är det all

Att bjuda på ett glas champagne och lite tilltugg kan göra så att en hel fest blir lyckad, men vilken typ av aptitretare ska man välja och är det all typ av mat som passar ihop med champagne? Egentligen kan man säga att champagne är en dryck som passar bra till all typ av vardagsmat. Den kan matchas med kött så väl som till vegetariska rätter eller skaldjur. Vill man vara riktigt slapp kan man till och med bjuda på vanliga chips till drycken. Det viktigaste är att det finns någon form av sälta.

Ost och salta kex är ett utmärkt alternativ för den som vill bjuda på aptitretare innan festen kommer igång på riktigt. Även parmesankakor med oregano är roligt och spännande. Du kan enkelt skapa dessa kakor själv med mjöl, parmesan, smör, salt, cayennepeppar och oregano. Tilltugget går dessutom snabbt att tillaga och är klara inom loppet av 15 minuter.

Är parmesanchips eller salta kex ingenting för dig? Hur vore det att bjuda på lite salami? Salami är salt och går bra ihop tillsammans med champagne. Du väljer själv om du vill skära korven i skivor eller om du vill rosta den i ugnen till salamichips. Gör det enkelt!