Halloween är en högtid som är rolig att uppmärksamma lite extra. På hösten när mörkret faller och dagarna blir kortare är det trevligt att ljusa upp tillvaron genom att fira halloween. Har du dessutom barn är det ännu roligare att lägga manken till och göra något kul av halloween. Dekorationer, utklädnader, halloweeninspirerad mat och bus eller godis är något som hör halloween till. Ett tips är att beställa hem gott halloweengodis som du både kan bjuda skrämmande besökare på för att undvika bus men även för att kunna äta själv. Ska du fixa en halloweenfest är det perfekt att bjuda på halloweengodis. Rätt halloweengodis på festen eller till myset förstärker högtiden lite extra. Satsa på att fylla öppna skålar som är dekorerade med halloweengodis.

Skapa läskigt pyssel

Inför halloween är det roligt att pyssla. Det finns massor med dekorationer som du kan göra själv. Du kan tillsammans med dina barn eller själv sätta dig ner och skapa läskiga saker. Exempelvis kan du göra rysliga spindlar med papptallrikar och piprensare eller göra spöken av vita plastmuggar. Det är endast fantasin som sätter gränserna när det kommer till halloweenpyssel. Tänk på att beställa pysselsaker i tid om du behöver något speciellt. När du sedan har massor med läskigt pyssel dekorerar du hemmet.

Planera en halloweenfest

Om du ska ordna en halloweenfest är det en bra idé att även bestämma vad du ska klä ut dig till i tid och beställa det du behöver. Skicka även ut inbjudan till gästerna som du vill ska komma några veckor innan så att de inte hinner boka upp sig på annat. Planera även några rysliga lekar för att göra festen lite extra rolig.