Den moderna tekniken ger oss idag möjlighet att fotografera och filma med våra mobiltelefoner, vart vi än befinner oss. Vi behöver inte längre vänta p

Den moderna tekniken ger oss idag möjlighet att fotografera och filma med våra mobiltelefoner, vart vi än befinner oss. Vi behöver inte längre vänta på att framkalla filmrullarna från semester, utan kan ladda upp våra bilder i moln eller sociala media inom loppet av sekunder. Detta är naturligtvis ingenting som direkt är dåligt, utan som istället har gjort det möjligt för människor att dela med sig av fotografier på ett smidigt och enkelt sätt. Det går dock inte att sticka under stolen med att den nya tekniken också har gjort att gamla tekniker läggs åt sidan.

Det är en stor skillnad på att sitta och titta i en dator eller i en mobiltelefon, än att titta i ett riktigt fotoalbum. Ett fotoalbum är mer personligt på många sätt och med vänner och familj kan man titta igenom bilderna tillsammans. Många kan tycka att det är tråkigt och inte alls modernt med ett fotoalbum, men med lite pyssel och fantasi kan du skapa ett album som kommer att dra alla blickar till sig.

Tre sätt att gå tillväga

Man kan säga att det egentligen finns tre olika sätt att gå tillväga för att skapa ett fotoalbum som är mer personligt. Du kan naturligtvis välja att göra hela albumet själv från grunden, med pärmar, papper och allt som det hör till, men du kan även välja att använda ett redan färdigt album och dekorera det som du själv önskar. En rekommendation är att bara dekorera pärmen på fotoalbumet, åtminstone om man vill använda sig av dekorationer som är upphöjda. Genom att placera sådana dekorationer bland fotografierna finns det risk för att albumet hela tiden kommer att vara halvöppet och fotografierna kommer därmed att exponeras för t.ex. solljus.

Ett annat sätt för att skapa sitt eget fotoalbum är genom att beställa det från internet. Denna metod är kanske lite mer modern och resultatet blir ett album med extremt hög kvalitet. Med hjälp av skaparverktygen online har du möjlighet att välja hur framsidan på albumet ska se ut, vilka bilder som ska vara med och i vilken ordning bilderna ska sitta, samt även välja om du vill att bilderna ska vara i färg eller i svartvitt. I många fall finns det även utrymme för att skriva in texter under bilden, så att du kan minnas när och var minnet skapades.