Scrapbooking är en hobby och ett intresse som många människor delar, men kanske inte alla pratar om. Har du aldrig testat scrapbooking tidigare är det

Scrapbooking är en hobby och ett intresse som många människor delar, men kanske inte alla pratar om. Har du aldrig testat scrapbooking tidigare är det ett utmärkt alternativ om du älskar att klippa, klistra och pyssla. Det är nämligen precis det som scrapbooking går ut på. Med hjälp av olika typer av dekorationer, papper och verktyg kan man sätta ihop allt från kort, fotoalbum, böcker och mycket mer.

Hur kommer man igång?

Att komma igång med scrapbooking är väldigt enkelt. Du kan egentligen använda dig av precis vad som helst, men grunden i scrapbooking är vanligtvis hårdare papper, som du sedan använder för att fästa dekorationer på. Vanligt i samband med scrapbooking är att man använder sig av olika typer av minnen, t.ex. biobiljetter, fotografier, frimärken eller något annat som väcker trevliga minnen. Naturligtvis kan du även använda klistermärken, pärlor, torkade blommor, knappar eller vad helst som du kommer över. På det sättet är scrapbooking ett väldigt fritt typ av pyssel. Det finns inga regler för vad man kan och inte kan göra.

Verktyg att använda

Vill du scrapbooka på ett mer avancerat sätt kan det vara bra att förse sig med specifika verktyg, t.ex. skärplattor, silikonplattor, schabloner och en stansmaskin. Detta är dock inget krav för att du ska kunna komma igång. De viktigaste verktygen som du bör ha nära till hands är en sax och en skärare. Kom ihåg att om du vill använda dig av fotografier är det viktigt att du väljer ett lim som är fritt från syra, för att inte förstöra fotografierna.