Har du hört talas om dekorationsplats? Inte! Då är det hög tid att du drar öronen till dig. Dekorationsplast har länge använts av människor för att än

Har du hört talas om dekorationsplats? Inte! Då är det hög tid att du drar öronen till dig. Dekorationsplast har länge använts av människor för att ändra utseende på allt från möbler till bänkskivor eller kakel. Den självhäftande plasten är av hårdare kvalitet och sitter som berget om du lyckas få den på plats ordentligt. Eftersom den är vattentålig kan du även använda den i badrummet och köket, t.ex. för att förändra utseendet på kakel eller handfatsställ.

Det som gör plasten så speciell är dock inte att den är självhäftande. Det finns mängder med olika typer av papper och plast som går att fästa utan hjälp av tejp eller lim. Det som gör dekorationsplasten unik i sitt slag är vilken utformning som den kommer i. Det finns dekorationsplast i alla olika typer av färger och i olika material. Du kommer t.ex. att kunna köpa plast som liknar riktig marmor, trä, sten, mosaik eller varför inte tegel. Naturligtvis finns plasten även i enfärgade kulörer som svart, rosa, metallic guld eller silver.

Så använder du plasten i hemmet

Dekorationsplast är tveklöst ett av de bästa och billigaste alternativen för den som vill göra stora förändringar i sitt hem. Plasten fäster enkelt mot alla plana ytor och är otroligt hållbar. Med hjälp av plasten kan du göra om möbler, t.ex. få ett vardagsrumsbord att se ut att vara i marmor, men du kan också använda plasten för att fixa till spegelramar, tavelramar, vaser, kakel, byråer och mycket mer. Det enda som du behöver tänka på är att se till så att ytan som plasten ska fästas på är ordentligt rengjord innan. När du väl har fäst plasten och limmet har torkat kommer du inte att kunna förflytta den eller lyfta upp den för att placera den på ett annat sätt.

Vad kostar det?

Dekorationsplast är otroligt billigt om man jämför med de kostnader som skulle bli om man skulle installera marmorskivor eller kakla om i ett helt badrum. Vad just din dekorationsplast kommer att kosta beror på vilket utseende som du vill ha, samt även hur stor rulle med plast som du behöver. Dekorationsplast kan ligga på allt från 40 kronor och upp till 200 kronor per rulle, men det är sällan mer än så. Kom ihåg att alltid mäta upp den totala ytan som ska täckas innan du köper eller beställer plasten online.