Vi brukar ju hålla oss inom gränserna för det rimliga på den här bloggen. Det vill säga att vi skriver om idéer som ni kära läsare kan göra någonting med. Det betyder praktiska, handfasta och vardagsnära tips om inredning, pyssel, mat och dryck. Ibland skriver vi också om knep som ni som driver eget företag kan använda er av, exempelvis att sälja fakturor. I det här inlägget ska vi dock göra ett litet avsteg och kolla på några av världens mest excentriska hem. Det är hem som har ägare som tänker väldigt annorlunda jämfört med de flesta av oss. Här är det kanske inte vad som är praktiskt som kommer i första hand.

Dick Clarks Flinstones-inspirerade hem

Du minns den klassiska tecknade tv-serien the Flintsones? Fram till Simpsons tog över var det den tv-serie som gått flest säsonger på tv i USA. Om någonting visas på tv under tillräckligt lång tid blir det förr eller senare ikoniskt. I fallet med the Flintstones inkluderar det seriens karaktärer såväl som den titulära familjens hem. Den amerikanska programledaren Dick Clark lät bygga ett hem som såg ut exakt som stenåldersfamiljens hem gjorde i serien. Huset ser ut som en grotta och möblerna är också de i samma snitt som i serien.

Rutschbanehus i Japan

Här är ett speciellt hus som finns i Tokyo. Det har tre våningar och är byggt för en familj. Så långt inga konstigheter. Vad som gör det annorlunda är att på ena sidan av huset går man mellan våningarna i en vanlig trappa. På den andra sidan har huset utrustats med en rutschbana som binder samman de tre våningsplanen.

En egen ö av plastflaskor

Utanför Mexikos kust bor en man på en ö som han byggt helt själv av plastflaskor. 160 000 flaskor består ön av och dess enda invånare är byggmästaren själv, en man vid namn Richart.

Skateboard-huset

Den som tycker om att åka skateboard borde ta sig en funderare på att flytta till Los Angeles-förorten Malibu. Där har en herre vid namn Pierre Andre Senizergues, en förmögen skate-entusiast, smällt upp ett hus där det går att åka skateboard i varenda rum. Förutom att det går att åka skateboard i alla rum, inkluderat toaletten, så rymmer källaren ett dedikerat skateboard-rum komplett med ramp och allt.

Vattentornet i Belgien

I Belgien finns ett vattentorn känt som Chateau d’eau som byggts om till ett fashionabelt hem. Det är i sanning ett helt unikt hem med hypermodern inredning och fantastisk utsikt. Tornet är drygt 30 meter högt, inte jättehögt således, men ändå mer än väl för att se ordentligt långt bort i ett land som är såpass platt som Belgien. Om det är något av hemmen på listan vi själva skulle kunna tänka oss att bo i så är det detta.