Att pyssla är livet! Dock kan det ibland kännas som att man har en period med idétorka, det vill säga att man inte har någon inspiration överhuvudtaget. För den som lever för pyssel kan det här kännas både skrämmande och tragiskt. Men det är verkligen ingenting som behöver bli en långvarig grej. Om du har tappat inspiration för pyssel så kommer du i följande inlägg finna tips och idéer på vad du kan göra för att komma igång igen.

Butiker

Att gå runt i butiker och strosar behöver faktiskt inte innebära att man ska köpa massa saker. Det är nämligen så att i butikerna kan man finna mycket inspiration. Exempel på butiker kan vara sådana som säljer tavlor, smycken, inredning eller design. Man kan även gå in i gallerior och söka inspiration från konstverk, eller så kan man gå in i pysselbutiker. Om man vill så kan man även prova på biblioteket, där kan man ju låna böcker gratis.

Influencers och bloggar

Det finns många bloggare och andra kända profiler på nätet som pysslar. Det du kan göra om du söker inspiration är att du följer några av dem och ser hur de gör när de pysslar. Det som är bra med sociala medier är såklart att det är gratis, och det innebär att man kan följa hur många konton man vill utan att det märkas i plånboken. Och, det här är perfekt för den som söker inspiration eftersom många profiler online har sina egna stilar och söker ständigt efter att sticka ut ur mängden.

Youtube

En annan kanal online är Youtube, vilket är perfekt för den som söker inspiration samt vill se hur man gör för att pyssla precis som proffsen. Precis som andra sociala medier kan man följa sina favoriter och sedan plocka ut guldkornen från de bästa kanalerna. Det är en trevlig fritidssyssla att titta på Youtube och det finns hur mycket som helst att upptäcka, vilket innebär att man sällan blir uttråkad när man surfar runt bland de olika klippen.

Böcker och magasin

Som tidigare nämnts kan man låna böcker gratis på biblioteket, men en del gillar ju faktiskt att äga sina egna böcker. Och då kan det vara en klok idé att köpa hem några olika sådana. Det här är en perfekt inspirationskälla om man hittar rätt bok. Om man beställer online så kan man även finna riktigt bra priser, och det kanske leder till att man har råd med några extra böcker. En annan sak som man kan handla hem är magasin och tidningar som handlar om pyssel. Det finns en mängd olika som man kan välja bland och ibland kanske det tar ett tag innan man hittar den som är ens favorit.