I Sverige älskar vi att inreda med vitt och inredningstrenden har hållit i sig i många, många år. Det ska vara vita väggar, vita möbler, vit inredning

I Sverige älskar vi att inreda med vitt och inredningstrenden har hållit i sig i många, många år. Det ska vara vita väggar, vita möbler, vit inredning och vita textiler. En av de främsta anledningarna till att man vill tillsätta mycket vitt i sitt hem är för att skapa den där lyxiga och exklusiva känslan som i många fall bara upplevs på hotell. Att inreda med vitt är snyggt, men det kan snabbt bli kallt och “hårt”. Här nedan listar vi tips på hur du kan ha ett vitt hem, samtidigt som du kan ha ett varmt och mysigt hem.

  • Låt färgen vit vara grundfärgen och satsa på tyger och kuddar i andra kulörer. Vill du inte ha färgstarka alternativ, testa pastell!
  • Lurviga plädar och fårskinnsfällar ger ett mjukt och varmt intryck, även om de i sig är vita.
  • Addera en liten färgklick i varje rum. Det kan t.ex. vara ett för dig speciellt fotografi, en tavla eller växter med mycket grönska.
  • Föremål i naturmaterial är diskreta, samtidigt som de gör ett vitt hem mer behagligt att vistas i. Välj flätade korgar, växter, bomullstyger i mjuka toner eller linne.