Vi lägger ned åtskilliga timmar på att skapa ett vackert vardagsrum och ett mysigt sovrum. Badrummet är däremot ett utrymme som sällan får den uppmärksamhet som det förtjänar. Vi spenderar dagligen mycket tid i badrummet, både morgon och kväll. Badrummet är oftast det första rummet vi besöker på morgonen samt det sista innan vi går och lägger oss. Därför är det värt att inreda badrummet med fina och praktiska detaljer. Här får du de bästa inredningstipsen för badrummet.

Rätt belysning

Belysningen i badrummet är avgörande för att rummet ska kännas hemtrevligt och funktionellt. Ljuset måste vara tillräckligt starkt för rakning, sminkning, plockning av ögonbryn och annat som kräver bra belysning. Det får dock inte vara för starkt eller för vitt eftersom det tar bort den mysiga känslan som många vill uppnå i badrummet. Istället bör du satsa på snygga och högkvalitativa badrumslampor från välkända märken. Hos Buildor.se hittar du ett stort utbud av lampor som ger en perfekt belysning i badrummet. Du kan välja mellan stora såväl som små lampor som ger funktionellt såväl som trevligt ljus.

Vackra växter

Att växter kan förvandla ett hem och ge en ombonad känsla är ingen nyhet. Däremot är det många som glömmer bort att inreda badrummet med prunkande växter. Gröna växter ger en harmoni och välmående, vilket är precis vad som behövs på morgonen. Dessutom ökar gröna växter luftfuktigheten i rummet, vilket ger ny energi. Du kan utnyttja växternas förmåga att förvandla rummet även om du har ett litet badrum. Utnyttja höjden och dekorera med grönt ända upp i taket. Du kan även låta växterna stå på piedestaler eller hänga dem från taket. Låt fantasin flöda och var inte rädd att inkludera växter som tar stor plats. De kommer inte ta över rummet. Tvärtom kommer de göra att badrummet känns luftigare och lyxigare. Kom ihåg att välja tåliga växter, exempelvis förmakspalm eller dracena, till badrummet.

Konst & prydnadsföremål

De flesta dekorerar husets övriga rum med tavlor på väggarna och prydnadsföremål på hyllorna. Däremot är det ofta ganska sparsmakat med dekoration i badrummen. En färgglad tavla eller ett läckert prydnadsföremål kan förvandla ett badrum och göra det mer personligt. Inramade posters är utmärkt badrumsdekoration, men du kan även experimentera med läckra tapeter, ljuslyktor och annat fint som passar i badrumsmiljö.