Det är lätt att fastna i gamla hjulspår när det kommer till inredning. Detta gäller inte minst tavlor på väggarna vilket resulterat i att de flesta väggar dekoreras med tavlor. Detta kan självklart vara väldigt vackert och stiligt, men det finns även mycket annat snyggt att pryda väggarna med. Här hittar du de bästa tipsen för hur du inreder väggarna utan tavlor.

Tapeter

Vackra tapeter kan skapa magi i ett hem. Till skillnad mot tavlor täcker tapeten en större yta vilket ger ett ännu mer imponerande intryck. Detta ställer dock krav på tapeten du väljer. En tapet som täcker samtliga väggar i ett rum måste dels matcha möblerna, men även den önskade atmosfären. Hos https://www.familjetapeter.se/ hittar du ett brett sortiment av högkvalitativa tapeter i olika prisklasser och stilar. Här finns något för alla rum och önskemål. Du hittar även tapeter från kända varumärken och tapetdesigners som exempelvis Boråstapeter, Mulberry Home och Osborne & Little. På Familjetapeters hemsida kan du enkelt hitta den tapet du söker efter tack vare deras smarta sökfunktion. Du kan även kontakta deras kundtjänst om du vill ha personlig rådgivning. Du kan även tapetsera enbart en eller en halv vägg med mönstrade tapeter om du vill skapa en effektfull konstrast i rummet.

Speglar

Speglar är utmärkta inredningsdetaljer som kan ge en känsla av större och ljusare rum. Speglar skapar illusioner av ljus och djup. I större rum som vardagsrummet kan du med fördel inreda med flera olika speglar. En enkel spegel även pryda en tapetklädd vägg för extra effekt.

Textilier

Att hänga vackra textilier på väggarna är ett härligt sätt att ge en ombonad känsla. Mjuka tyg ger en hemtrevlig och personlig känsla. Detta passar särskilt bra i sovrum där du vill ha en varm och harmonisk atmosfär. Välj gärna gamla tyger med vackra mönster, allra helst från loppisar, till väggarna.