Badrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet. Här spenderas mycket tid varje dag och därför är det viktigt att se till att det är mysigt, trivsamt och praktiskt. En badrumsrenovering är ofta mycket kostsamt, men med några smarta tips kan du ge badrummet ett rejält lyft utan att bränna hål i plånboken.

Byt ut viktiga detaljer

För att ge badrummet en uppfräschning räcker det ofta med att byta ut viktiga detaljer. En ny toalettsits, blandare, tvättställ, handfat eller duschkabin kan göra stor skillnad i badrummet. Hos Byggmax hittar du det populära varumärket Gustavsberg som erbjuder högkvalitativa, prisvärda effektiva blandare, toalettsitsar och andra föremål till badrummet. Gustavsberg grundades för 190 år sedan och är idag ett av de ledande svenska varumärken inom badrumsbranschen. Deras produkter karaktäriseras av nordisk design där tradition kombineras med nymodig teknik. Deras blandare och övriga produkter är lika fina att se på som de är kvalitativa på insidan. Genom att uppdatera vissa detaljer kan du få badrummet att kännas som nytt. Om du har småbarn kan du med fördel välja en termostatblandare från Gustavsberg med Safe Touch-funktion. Dessa eliminerar skållningsrisken genom att reglera vattentemperaturen.

Dekorera

Många glömmer bort att pynta och dekorera i badrummet. Precis som övriga rum mår badrummet bra av personlig inredning och pyssel. Fina teckningar, dekorerat kakel, ljuslyktor, fina glasburkar, korgar, doftljus och växter är bara några av många badrumsdekorationer du enkelt kan fixa själv.

Belysning

Belysning är A och O för stämningen i badrummet. Det är viktigt att komma ihåg att badrummet bör vara både mysigt och funktionellt. Dels är det en plats för avslappning, men det är även det rum där du gör dig i ordning. En dimmer är ett bra val eftersom du kan reglera ljusstyrkan efter behov.