Det är detaljerna som gör ett hem personligt och om du kan göra dem själv så kan du skapa inredningsföremål för hjärtats lust. Dreja skålar, sticka filtar, måla och brodera – eller varför inte kombinera flera olika tekniker? Har du barn så kan de få vara med i processen och tillsammans kan ni designa ett hem fullt av glädje, energi och kreativitet.

Har du eller barnen tagit foton som skulle passa på väggarna? Låt förstora dem, skaffa snygga ramar från Dear Sam och fyll hemmet med minnen och intryck. Vad kan vara finare än en bild på den där underbara stranden, besöket på bondgården, eller den där släktträffen förra året? Bilder är både konst och minnen och berikar hemmet på många vis.

Enkla virkningsprojekt för hemmet

En kul inredningsdetalj som är lätt att göra själv är kuddfodral och att virka till hemmet är roligt och versatilt. Runda, fyrkantiga, djurformade eller trekantiga – du gör kuddarna helt efter eget tycke och smak och kan variera hur mycket du vill. Det är dessutom nyttigt och stimulerande för hjärnan att handarbeta så här slår du verkligen två flugor i en smäll.

Vilka färger du ska göra kuddarna i beror så klart på vad du själv tycker är snyggt, men enligt en artikel i Elle finns det vissa kulörer, exempelvis grönt, gult och rött som har extra glädjande effekt. Medan du pysslar kan du samtidigt ta tillfället i akt att lyssna på bra och lärorika poddar och med det fyller du både hemmet och hjärnan med energi och stimulans.

Om du är nybörjare så finns det enkla men mycket snygga kuddesigner på nätet som du kan börja med att virka. Det finns gratismönster som antingen är skrivna, ritade eller inspelade i videoform och du kommer att lära dig mycket snabbt. Snart är ditt hem fyllt med sköna och vackra kuddar som kommer att uppskattas av alla medlemmar i hushållet.