När det kommer till att spendera tid med familjen så är svenskar väldigt duktiga på det i jämförelse till andra länder. Svenskar är väldigt måna om att deras barn ska må bra och att de känner att de får uppmärksamhet av föräldrarna. Därför kommer denna artikel gå igenom ett par olika spännande pysselprojekt som man kan göra med barnen på helgerna.

Ta med barnen till stranden och plocka sten

En sak man kan göra med barnen är att åka till stranden och plocka sten. Det är något som nästan alla kan göra. Dock är det viktigt att man har en bra bilbarnstol för barnen, detta kan exempelvis köpas på Big Baby för en billig peng. Förutom att köpa en bilbarnstol är det en väldigt billig aktivitet att åka till stranden.

Plocka fina stenar är något som många barn uppskattar. Stenarna kan i sin tur användas till olika pysselaktiviteter. Det går bland annat att limma ihop stenarna och göra fina mönster som kan sättas utanför dörren. Det är också trevligt att grilla när man väl är på stranden, speciellt om det är fint väder. På så sätt kan man få en fantastisk heldag på stranden.

Åk till skogen och vandra

En annan sak man kan göra är att åka till skogen och vandra tillsammans. Väl i skogen kan man plocka olika typer av kvistar och löv för att ta med hem. När man är hemma kan man sedan sätta sig vid bordet med barnen och lära dem hur man gör dörrkransar.

Om man är extra händig kan det också vara kul att lära barnen vilka svampar i skogen som är ätbara. Detta kan man göra genom att plocka svamp i skogen och sedan lära barnen hur de kan tillagas när man kommer hem.