Sedan urminnes tider har hemmet varit en plats för ro, en plats man bryr sig om. Att spendera tid i hemmet är viktigt, men det som är ännu viktigare ä

Sedan urminnes tider har hemmet varit en plats för ro, en plats man bryr sig om. Att spendera tid i hemmet är viktigt, men det som är ännu viktigare är att ha ett hem som man verkligen trivs med. Det finns flera sätt att gå tillväga för att skapa förändringar i hemmet och ett vanligt missförstånd är att det alltid är mycket tidskrävande och kostsamt. Så behöver inte vara fallet, med endast små medel kan man snabbt skapa stora förändringar utan att behöva tömma plånboken.

När man tänker på att byta ut inredningen i sitt hem är det vanligt att man främst fokuserar på större föremål – föremål som direkt ligger i fokus. Det kan t.ex. vara att byta ut stora möbelgrupper eller måla om väggarna i säsongens hetaste färger. Båda alternativen kräver dock mycket tid och pengar. Vill du förändra ditt hem eller skapa en mer personlig känsla, utan allt jobb? Härligt! Här kommer du nämligen att få veta exakt hur du ska gå tillväga och endast med hjälp av olika typer av textiler.

Tyg gör skillnad

När vi inreder i våra hem glömmer vi bort de allra enklaste och mest simpla sakerna. Att inreda med tyger är ett utmärkt sätt att skapa stora förändringar snabbt och väldigt enkelt.

  • Byt ut alla örngott på dina prydnadskuddar i soffan. Överdrag till kuddar kommer i mängder av olika färger och mönster och det bästa är att du kan hitta överdragen väldigt billigt. Satsa på färger som gör dig glad eller inred efter säsong.
  • En enkel pläd kan förändra hela känslan i ett rum. Plädar kan slängas på soffan som prydnad, men kan också fungera som överdrag för att dölja tråkiga fläckar i favoritfåtöljen. Naturligtvis kan du med fördel även ha plädar eller filtar på sängen, som överkast eller bara som prydnad.
  • Gardinerna gör mer för rummet än vad man kan tro. Genom att ändra färg eller stil på gardinerna kan du få ett rum som känns nytt och fräscht på bara ett litet kick. Precis som med överdragen till prydnadskuddarna så är gardiner i många fall billiga, men priserna varierar beroende på material och tillverkare.
  • Slitna tyger på möbler ger ett tråkigt och unket intryck. Har du kunskapen som krävs kan du använda textiler för att klä om dina möbler själv. Klä om en pall, en soffa eller ändra tyget på stolsdynorna i köket.

Hitta tyger billigt

Alla tyger är såklart inte billiga och vissa kan kosta tusentals kronor. Om du vill förändra i ditt hem med hjälp av tyger finns det många sätt att gå tillväga på för att spara in slantar. En bra rekommendation är att kolla på annonssidor på nätet, men även second hand butiker kan vara riktiga guldgruvor.