En av de många fördelarna med virkning, förutom att det är så kul, är att det går att tillverka en enorm mängd olika föremål. Allt du behöver är garn och virknålar och sedan är det bara att låta kreativiteten flöda.

Förutom klassiska saker som grytlappar dockor och glasunderlägg, så kan du också virka roliga inredningsdetaljer till ditt hem. Snygga kuddar som kompletterar sofföverdragen från Ikea Ektorp klädsel, gardiner och dekorativa skålar är bara några exempel på kul detaljer som du kan göra själv.

Lär dig online

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren så finns det bra onlinelektioner för virkning som du lätt kan lära dig ifrån. Det finns också grupper i sociala medier som sysslar med att ge medlemmarna tips och råd, liksom att visa upp sina nyrvirkade alster. En kul trend är så kallade Crochet Along-projekt, förkortade CAL, där grupper virkar samma projekt i sällskap med varandra. Om du vill göra praktiska föremål som du dessutom kan ge bort i present så är det både kul och kreativt att virka korgar i olika färger och material.

Bra för hälsan

Att handarbete är bra för hälsan har konstaterats av många forskare, och hit inräknas självfallet stickning och virkning. Det ger ett inre ro, stimulerar hjärnan och sänker blodtrycket, och får den som pysslar att känna sig motiverad och positiv. Fördelarna är så stora att det bara är att plocka upp virknålen och garnnystanet nu med en gång!