Kreativa hobbys som pyssel, design och inredning har en tendens att bli kostsamma för dig som utövar den. Värt att tänka på är att du lätt kan omvandla din hobby till att bli en stadig inkomstkälla vid sidan av ditt ordinarie arbete, bara du använder din kreativitet rätt.

Det första steget du ska ta på vägen till att inte bara ha en hobby utan även en lukrativ sidoinkomst, är att se dig själv som en riktig kreatör. Och som alla kreatörer av idag vet, är onlinehandeln det bästa sättet att sätta spinn på sina affärer. Att sätta upp en egen e-butik är enkelt idag, och om du bara har koll på vad du ska sälja och hur du ska marknadsföra dina varor är saken biff.

Vid sidan av dina egna produkter är det viktigt och lönsamt att satsa på din branding. Som kreatör säljer du inte bara det du skapar, utan även ditt varumärke. Att ta fram reklamprodukter hos aktörer som https://medtryck.com/ gör att du på ett enkelt och icke tidskrävande sätt kan få fram ett stort antal varor som både boostar din försäljning och som fungerar som reklampelare för dig och ditt märke.

Reklamvaror sparar tid och skapar merförsäljning

När du tar fram din branding ska du vara noga med hur du formger ditt varumärke, något som du som pysselkreatör säkert längtar efter att få sätta tänderna i redan nu. Fundera över vad olika symboler och typsnitt kommunicerar, och tänk igenom vad du vill att ditt budskap ska vara. Beroende på vilken inriktning du har på din verksamhet kan dina reklamprodukter, eller merchandise som det heter i många branscher, också ta olika uttryck.

Fundera också över vad som drar uppmärksamheten till sig. Kanske är det oväntade kombinationer som golfbollar riktade till de litteraturälskare som läser dina e-böcker, eller mer självklara saker som köksprodukter för dig som arbetar med inredning och design? Med en webbshop behöver du aldrig känna dig låst vid ett fast lager. Att hela tiden justera och anpassa utbudet i din nätbutik är lätt, och du kommer snart märka vad som säljer och inte.

Det helt klart tids- och kostnadseffektivt att kunna ta fram en snygg och säljande logotyp och sedan trycka upp den på olika varor. Säkert har du produkter att sälja i din webbshop som tar betydligt mer tid att arbeta fram, och det kan vara en bra idé att kombinera det mer kreativt krävande med att sälja enkla lösningar. Att få snurr på försäljningen av exempelvis tygväskor, som är en mycket populär vara, kan närmast liknas vid en passiv inkomst när designen väl är klar.