Ska du ställa till med fest eller är det dags att fira midsommar med hela familjen? Att samlas många tillsamman är naturligtvis väldigt trevligt, men

Ska du ställa till med fest eller är det dags att fira midsommar med hela familjen? Att samlas många tillsamman är naturligtvis väldigt trevligt, men förberedelserna som krävs innan kan vara stressande för även den mest erfarna hemmavärden. Inte nog med att det ska städas och pyntas, så ska det även bjudas på mat. I samband med större tillställningar är det vanligt att inte enbart erbjuda sötsaker och fika, utan att även bjuda på matigare tilltugg.

När man ska laga mat till många människor letar man troligtvis efter enkla, goda och bekväma lösningar. Det ska gå enkelt att kunna förbereda maten, gärna någon dag innan, och maten ska även kunna hålla sig ute efter åtminstone 2-3 timmar. Utöver detta så ska man naturligtvis även kunna säkerställa att maten kommer att räcka till alla gäster. Inte bara en portion, utan även påfyllning om så önskas.

Enkla och snabba maträtter som passar till många

För att din bjudning eller middag ska gå så enkelt som möjligt kan du här läsa om ett flertal maträtter som passar utmärkt som bjudmat. Vissa av maträtterna kräver naturligtvis mer ingredienser än andra, men gemensamt för alla är att du med fördel kan förbereda allt innan och slipper således att stå i köket under tiden som dina gäster är på plats.

  • Ugnsstekt fläskfilé
  • Potatisgratäng
  • Lasagne
  • Chiligryta med nachos
  • Matiga pajer
  • Pastasallad med kyckling och feta ost
  • Potatissallad och rostbiff
  • Hel laxsida – både gott och dekorativt!
  • Hemmagjord pizza
  • Smörgåstårta
  • Kalla, fräscha soppor

Om inget av ovanstående maträtter skulle passa dig i smaken så är internet fullt av diskussioner om vilka maträtter som passar när man ska bjuda många människor. Du kommer att hitta mängder med förslag på bra, god och dekorativ mat som du kan förbereda innan. Det kan vara kul att bjuda på något riktigt flashigt, men ibland är det enklaste det absolut godaste.