Saknar ditt hem personlighet? Är det tråkigt att komma hem eller ser ditt hem ut som alla andra svenska, Ikeainspirerade bostäder? Att inte ha ett hem

Saknar ditt hem personlighet? Är det tråkigt att komma hem eller ser ditt hem ut som alla andra svenska, Ikeainspirerade bostäder? Att inte ha ett hem som känns mysigt och personligt kan faktiskt påverka hälsan mer än man tror och eftersom det är du själv (och kanske även familjemedlemmar) som ska vistas i bostaden är det naturligtvis väldigt viktigt att ni trivs.

Ett bra hem är ett personligt hem. När man talar om personliga hem betyder det inte att man måste ha väggar och fönsterbrädor fulla med bilder från den senaste semestern eller dekorera hallen med bilder från när barnen var små. Ett personligt hem är ett hem som visar vad de som bor i hemmet tycker om. Det kan t.ex. handla om att låta hemmet avspegla sin musikaliska sida eller använda sig av små detaljer som avspeglar flera olika saker som man tycker om.

Skapa ett stilleben

Att skapa ett personligt hem kan dock kännas svårt. Man vill att hemmet ska vara snyggt, modernt och stilrent, vilket kanske inte alltid går hand i hand med de intresset för hästar och lantliv som man har. Ett stilleben är ett perfekt sätt att få in personlighet i hemmet, utan att det ska ta över alla ytor och rum.

Enkelt förklarat kan man säga att ett stilleben är en samling med saker som på ett eller annat sätt går hand i hand med varandra. Googla så får du se! För att få till ett riktigt bra stilleben ska du gärna blanda olika typer av material och nivåer, en hög ljusstake med en låg prydnad. Vad du ställer i ditt stilleben är av mindre betydelse, men försök välja ut några få saker som verkligen avspeglar just dig.