Vi spenderar mer tid hemma än någonsin och det innebär att allt mer fokus läggs på sysselsättning inom bostadens fyra väggar. Det handlar dels om vad du kan hålla på med i ditt hem, dels om hur din hemmamiljö ser ut. Att vara kreativ är bland det roligaste och mest givande som finns och eftersom du förmodligen spenderar en hel del tid framför tv:n gäller det att dra nytta av det till max.

För att ditt tv-tittandet ska bli så trevligt som möjligt är det viktigt att du har något skönt att sitta i och att du har en bra och snygg tv-bänk som passar väl in i den övriga miljön. Välj rätt höjd för optimal tittarupplevelse, och satsa gärna på en smart modell med förvaringsskåp eller -hyllor där du kan förvara allt från DVD-skivor till dina pysselprojekt.

Handarbeta till och med tv:n

Det är alltid trevligt att sitta och handarbeta framför tv:n och då kan du passa på att göra din tv-hörna extra mysig. Du kan till exempel virka vackra kuddar till soffan eller varför inte en stor skön filt av mormorsrutor som hushållets alla medlemmar kan njuta av? Medan du tittar på senaste avsnittet av Bonde söker fru eller är djupt engagerad i en politisk debatt håller du händerna sysselsatta och får utlopp för din kreativitet.

Även tv-bänken kan dekoreras med egna projekt, till exempel korgar för förvaring, prydnadsföremål i papier-maché eller bordslöpare som du broderat eller knypplat. Om du spelar tv-spel kan du virka roliga små figurer från gamingvärlden i amigurumi som du ställer på bänken eller kanske ett par fingerlösa vantar som skyddar frusna händer. Blanda tekniker och gör din tv-hörna personlig och mysig och låt både hjärna och kropp ha kul under tiden.