Har du tröttnat på att ditt hem ser ut precis likadant som alla andra eller letar du efter den där speciella dekorationen som du aldrig lyckas hitta?

Har du tröttnat på att ditt hem ser ut precis likadant som alla andra eller letar du efter den där speciella dekorationen som du aldrig lyckas hitta? Nu kan du sluta leta och ta fram fantasin och skapa din inredning själv. Att skapa inredning är både roligt och personligt. Dessutom kommer du att ha möjlighet att ha ett hem som ingen annan kan efterlikna. Det går att skapa allt från dekorationer till möbler och kom ihåg att du även kan sy dina egna gardiner eller påslakan!

Så går du tillväga

Hur du ska gå tillväga för att pyssla ihop din egen inredning beror naturligtvis på vilken typ av sak eller föremål som du vill skapa. Om det är så att du vill bege dig in i ett större projekt som att bygga ditt eget nattduksbord kommer du naturligtvis att behöva gå tillväga på ett annat sätt än om du ska sy nya gardiner till sovrummet. Innan du sätter igång med skapandet kan det vara en god idé att planera projektet, t.ex. genom att rita upp en färdig bild om hur du vill att slutresultatet ska se ut. Det behöver inte vara en detaljerad skiss som du gör, men en tillräckligt god för att du ska ha en bra utgångspunkt. Kom ihåg att om du arbetar med tyger eller t.ex. ska bygga något så är det även viktigt att du mäter upp materialet och platsen som föremålet ska vara på innan. Det blir inte kul om du ska bygga en hylla som sedan är alldeles för stor för den vägg som du hade tänkt sätta den på och inte heller blir det en kul överraskning om gardinerna hänger 30 cm från golvet.

Hämta inspiration

Känner du att du vill skapa och pyssla saker till ditt hem, men har brist på fantasi och inspiration? Ingen fara! Det finns mängder med olika gör-det-själv sidor som du kan använda dig av på nätet. Här kan du bland annat hitta tips på hur du kan använda gamla skärp vad att skapa en riktigt snygg hållare till toalettrullarna i badrummet eller hur du kan skapa en kläd- och skohängare till hallen med hjälp av en gammal lastpall. Heminrednings-pysslarna är många och du kommer med enkelhet att kunna hitta ett flertal tips som du kan anamma redan idag. Vissa gör-det-själv-pyssel kan utföras inom loppet av minuter, medan andra kräver lite mer tid och pyssel.